Софийският окръжен съд е уважил иск на Антикорупционната комисия срещу

...
Софийският окръжен съд е уважил иск на Антикорупционната комисия срещу
Коментари Харесай

Конфискуват пари и коли на Янко Попов от емблематичните дела `Октопод` и `Килърите` |

Софийският областен съд е почел иск на Антикорупционната комисия против Янко Попов и обвързвано с него лице на стойност 647 179,23 лева Отнема се сума от продажба на жилищна постройка в Самоков, лек автомобил „ Мерцедес “, товарен автомобил „ Ифа “, суми по банкови сметки, паричната равноценност на дружествени дялове , оповестиха от КПКОНПИ.

Проверката против Попов е почнала след привличането му като обвинен от прокуратурата за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група за умишлени убийства и причиняване на междинни и тежки телесни повреди и палежи.

Софийският областен съд приема, че е потвърдена неналичието на законни приходи за добито имущество в интервала на инспекцията. Решението на съда не е дефинитивно.

Името на Янко Попов се появи около, по което бе оневинен някогашният консултант на ДАНС Алексей Петров за рекет, изнудване, оповестяване на държавна загадка, както и за присъединяване в проведена незаконна група. Заедно с него обвинявания получиха и Антон Петров-Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов. Хамстера и Кирил Топалов бяха оправдани, а Марчело Джотолов и Янко Попов получиха 3 година условно и санкция от 4000 лева Двамата бяха приети за отговорни само за това, че през 2007 година са изнудвали някогашния служител на реда Николай Динков да преведе 180 000 лева по сметка на Джотолов.

Другото емблематично дело, обвързвано с Янко Попов и осъществяването на мокри поръчки, е.  

С Решение на Окръжен съд – Русе се лишава имущество за 3 901 017 лева от Владимир Ганев и свързани с него сдружения. Проверката против Ганев е почнала след привличането му като обвинен за данъчни закононарушения - комерсиалните му компании нямат доходи, нито подадени годишни данъчни доклади, само че все пак са правили покупко-продажби с моторни транспортни средства.

За 10-годишния проверяван от КПКОНПИ интервал Ганев също няма законни източници на приходи. Самият той е показал пред съда, че всички коли са на румънски жители и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и други Автомобилите са били прехвърляни на български жители или компании. За посредническата си активност Ганев е получавал по 10 лева на автомобил.

В хода на правосъдното произвеждане е открито, че компаниите, следени от Ганев, не са разполагали със лични средства за придобиването на колите, нито даже са имали банкови сметки. От съдебно-икономическите експертизи е потвърдено, че претенцията на КПКОНПИ за лишаване на нелегално добито имущество е основателна. В изгода на страната се лишават налични коли, паричната равноценност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове. Ганев е наказан да заплати и всички правосъдни разходи по делото.

Решението на Оценка за съвместимост – Русе е влезнало в действие, публикуван е и изпълнителен лист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР