Софийският градски съд започна да гледа по същество делото срещу

...
Софийският градски съд започна да гледа по същество делото срещу
Коментари Харесай

Съдът не освободи от ареста Йоан Матев, подсъдим за убийството в Борисовата градина

Софийският градски съд стартира да гледа всъщност делото против Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов през юли 2015 година. Съдът не почете настояването на Матев да напусне ареста, където той е арестуван от февруари предходната година.

Днес пред съда бяха разпитани трима очевидци, родителите на жертвата - Валентин и Албена Игнатови, които са частни обвинители и цивилен ищци. Пред съда застана и приятелката на Георги Игнатов - Лора Крашевска.

На идващото съвещание ще бъде разпитан братът на Матев, който е главният очевидец на прокуратурата.

Георги Игнатов беше открит нашушкан на скамейка в Борисовата градина при започване на юни 2015 година. Малко по-късно полицията популяризира запис, на който се вижда тичащ юноша в региона на мястото на престъплението, за който се предполагаше, че е причинителя. Матев беше арестуван през февруари 2017 година, а ножът, с който се счита, че е погубен Игнатов, беше открит покрай мястото на престъплението в хода на следствието. В рамките на досъдебното произвеждане се разбра, че по оръжието не са открити биологични следи и по тази причина не може да се откри изрично, че точно Матев го е употребявал.

Опит за нова версия

Защитата на Матев (той се яви с трима юристи, бранител е и майка му) се опита да насочи към хипотетичен различен причинител на убийството - Марио Митев, с който Георги Игнатов е имал напрежение и то ден преди закононарушението.

Според показанията на Атанас Колев, който не познава нито жертвата или подсъдимия, Митев е бил изключен от учебното заведение, откакто е набил техен съученик, дружно със свои другар. Колев съобщи, че Митев му наподобява на момчето от записа, публикуван от полицията дни след убийството. Тъй като бил също висок и с брада, въпреки Митев да бил наедрял, за разлика от момчето от записа.

Прочетени бяха показанията на Колев от досъдебното произвеждане, тъй като те противоречаха на казаното от него през днешния ден в залата. Пред проверяващите той е декларирал, че момчето от записа, не е Марио Митев. Пред съда, той изясни несъгласието с това, че тогава е видял фотографията единствено няколко пъти, а след разпита пред органите на досъдебното произвеждане имал късмет да я гледа неведнъж.

На въпрос на " Дневник " от прокуратурата обявиха, че първата теза на проверяващите за възможен причинител на убийството е била ориентирана към Марио Митев, поради недоразумението сред него и жертвата предходния ден. Но прокуратурата я е отхвърлила с решителност, тъй като Митев имал " оправдание ".

Приятелката на Георги Игнатов - Лова описа пред съда, че след убийството съученичка на Йоан Матев е подала информация, че в деня на убийството обвиненият е просрочен за учебно заведение, преоблякъл се. След това почнал да отсъства дълго време, а като се завърнал външният му тип бил изменен, а той не комуникирал със съучениците си. По делото показания ще дадат общо 47 очевидци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР