Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син от Перник Васил

...
Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син от Перник Васил
Коментари Харесай

Окончателно: Пуснаха под домашен арест прокурорския син от Перник

Софийският градски съд реши дефинитивно прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “.

Поради дългия интервал на задържане, който към този момент е повече от 1 година, действителната заплаха от осъществяване на закононарушение е с намалял интензитет. Освен това подсъдимият е на млада възраст и с чисто правосъдно минало, има и открити по делото идентичност и адрес, стимулират решението си от съда.

„ Съдът смята, че следва да се откри точният баланс сред преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение „ домакински арест “ се управлява посредством средствата за електронно наблюдаване “, написа в определението. То е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.

На 13.06.2023 година по време на съвещание по делото против мъжа от неговата отбрана бе поискана смяна на мярката за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека. Състав на Софийски областен съд се съгласи с настояването на отбраната на подсъдимия и промени мярката му с „ домакински арест “, който да се извършва посредством гривна със сателитно следене. Впоследствие обаче прокуратурата стачкува определението и на 29 юни съдът анулира решението си, връщайки назад Михайлов в ареста.

По делото против Васил Михайлов беше импортиран обвинителен акт в съда за нанасяне на междинни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, и за закана с ликвидиране.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР