Софийският градски съд отхвърли инициативата на спортния министър Радостин Василев

...
Софийският градски съд отхвърли инициативата на спортния министър Радостин Василев
Коментари Харесай

Съдът пак спря смяната на шефа на тотото

Софийският градски съд отхвърли самодейността на спортния министър Радостин Василев за промяната на управлението на Българския състезателен тотализатор. Този път решението на съда идва по тъжба на сегашния изпълнителен шеф Любомир Петков. Развръзката идва, без значение че преди седмици на изключителна конференция Петков разгласи, че няма да апелира. На 25 януари един път към този момент съдът спря промените на управлението, само че по тъжба на - Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов.

Промени въпреки всичко ще има

Съдът стимулира решението като показва, че Петков е в трудови правни отношения по Закона за обществените предприятия и не може да бъде освободен единствено със заповед на министъра.

Съдът обаче ще впише в управата на държавното дружество препоръчаните от Радостин Василев - Александър Тодоров и Георгий Султанов. Двамата ще заемат мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев, които са били подали заявки за овакантяване още през лятото на предходната година. Именно Александър Тодоров бе предлаган да вземе мястото на сегашния началник Любомир Петков.

Новината бе коментирана с пост във фейсбук от Радостин Василев, който е в Пекин за разкриване на зимните олимпийски игри. Оттам той уточни, че Петков е погазил “мъжката си дума”.

“Изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров погази " мъжката " си дума и обратно на казаното пред медиите на 17.01.2022 година, че няма да апелира освобождението на остарялото управление на БСТ и вписването на новото, през днешния ден е подал тъжба до Софийския градски съд с искане за прекъсване на регистърното произвеждане (вижте видеото към публикацията)”, написа Василев.
Василев ще търси правосъдна отговорност

Министърът ще търси правосъдна отговорност

Министърът се закани да търси правосъдна отговорност от остарялото управление на тотото.

“Уважаеми дами и господа, безапелационен съм, че за всеки ден наличие в тотализатора и за всяко деяние на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена правосъдна отговорност, в това число и наказателна. БСТ е огромно обществено дружество и е с определяща роля за развиването на българския спорт. То не може да бъде ръководено от лъжци, които не се употребяват с доверието на принципала”, прибавя той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР