Софийският градски съд наложи присъда от 4 години затвор на

...
Софийският градски съд наложи присъда от 4 години затвор на
Коментари Харесай

4 години затвор за хулигана, ранил с бомбичка полицай

Софийският градски съд наложи присъда от 4 години затвор на от Йордан Исаев.

Той би трябвало да изплати 80 000 лв. обезщетение на потърпевшата полицайка Гергана Зашева, 2 000 лева на другия потърпевш служители на реда и 3 200 лева държавна такса.

Присъдата си той ще излежи в затворническо общежитие от отворен вид, написа нюз.бг.

Адвокат Емануил Йорданов, който е и някогашен вътрешен министър, разяснява след правосъдното решение, че министерството на вътрешните работи и Министерството на правораздаването би трябвало да извършат разбор на приложението на Закона за футболното безчинство, с цел да могат да се внесат някакви корекции.

Емануил Йорданов е юрист на потърпевшата полицайка Гергана Зашева.

Според него прелюдия по времето на проф. Петканов като министър на вътрешните работи Закон за футболното безчинство не е задоволително ефикасен.

" Проблемът към момента стои на дневен ред и е толкоз тежък, колкото и преди ", безапелационен е Йорданов.

На въпрос дали потърпевшата полицайка върви на работа, юристът показа, че може би върви. Жената е с доста висок дух и се държи, само че най-вероятно таи в себе си голяма болежка, сподели нейният бранител.

Зашева има малко повече от 60% слепота на едното око, с което вижда единствено силуети.

По думите му процентът на увреждане е доста висок, не е несъмнено дали може да се възвърне зрението, само че юристът се надява да има опция да си върне зрението.

На въпрос ще апелира ли решението на съда, юрист Йорданов акцентира, че присъдата е съобразена с доказателствата по делото, с което не даде явен отговор дали може да се апелира или не.

Той изрази мнение, че самият обвиняем може да я апелира, тъй като 4 години значат дейно осъществяване на наказването.

Решението на съда може да се апелира пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, Йордан Исаев беше арестуван на 21 април, откакто самичък се съобщи. Първоначално той беше арестуван за период до 72 часа. На 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев против по-лека мярка за неотклонение.

Инцидентът стана мотив тогавашния министър на вътрешните работи Валентин Радев да изиска фрапантни ограничения против футболните хулигани, а на свикана междуинституционална среща да се появи с превръзка на едното око.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР