Софийският градски съд наложи по-лека мярка за неотклонение на Йоан

...
Софийският градски съд наложи по-лека мярка за неотклонение на Йоан
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина може да излезе от ареста

Софийският градски съд наложи по-лека мярка за неотклонение на Йоан Матев, упрекнат за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина преди повече от две години . Новата мярка за неотклонение е " подписка " , оповестява.

Матев остава в ареста до изговаряне на Софийския апелативен съд, което ще е най-рано на 14 ноември.

Мотивът на съдиите е, че той не може да остане повече от осем месеца в ареста.
 

Георги Игнатов беше открит погубен с нож на 2 юни 2015 година на скамейка в Борисовата градина . Дълго време полицията се опитваше да откри причинителя. Камери в региона снимаха по какъв начин от мястото бяга момче. Кадрите даже бяха изпратени в чужбина за обработка.

За откриване на убийството са тествани над 400 души . Матев попаднал в полезрението на проверяващите половин година преди задържането му и с течение на времето се трансформирал в главен обвинен . Той бе задържан през февруари тази година.

При разпит ден преди задържането на Матев очевидец удостоверил самоличността му и показал мястото, където е прикрит ножът, с който е осъществено закононарушението. Смята се, че претекстът за убийството е обир.

Според съдебнo-медицинска експертиза ножът пасва на прободната рана на Игнатов. ДНК експертиза обаче не е могла да се направи , защото по ножа не са били открити биологични следи.

Адвокатът на Йоан Матев уточни, че няма безапелационни доказателства, че точно клиентът му е направил закононарушението
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР