Софийският апелативен съд (САС) осъди бившия кандидат за президент Боян

...
Софийският апелативен съд (САС) осъди бившия кандидат за президент Боян
Коментари Харесай

Съдът осъди Боян Расате за нападението над ЛГБТИ център в София през 2021 г.

Софийският апелативен съд (САС) осъди някогашния претендент за президент Боян Станков, прочут като Боян Расате, за нанасяне на лека телесна щета на активистка от президентската акция през 2021 година. Тогава Станков и негови сподвижници нападнаха и нанесоха вреди на ЛГБТИ център в София.
Прочетете още
Съдът осъди Расате и за безчинство, само че не одобри, че то е било с изключителна смелост. Расате е наказан на шест месеца пробация и да изплати санкция на потърпевшата активистка. За решението, произнесено в правосъдна зала, заяви юристът на пострадалата Глория Филипова - Силвия Петкова пред " Дневник ".

С решението си апелативният съд анулира произнасянето на долната инстанция, която призна Расате за почтен за нанасяне на леката телесна щета и го освободи от наказателна отговорност. Съдът приема, за разлика от долната инстанция, че е напълно потвърдено, че точно Расате е нанесъл удари на Глория Филипова.

Пред съда Расате е твърдял, че хората, работещи в центъра, сами са изпочупили имуществото си, съобщи юрист Петкова. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд. На 30 октомври 2021 година, две седмици преди изборите за президент, в които беше претендент, Расате и негови сподвижници влязоха в ЛГБТИ общностния център, а Расате удари в лицето присъстваща там активистка. Имуществото в центъра беше изпочупено.

Прокуратурата го съобщи на съд за безчинство, което се отличава с изключителна смелост. Наказанието по този член е до пет години отнемане от независимост. При внасянето на обвинителния акт следствието против хората, които са били с него, продължава, тъй като те не са открити.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР