Софийският апелативен съд пусна бизнесмена Васил Божков под домашен арест.

...
Софийският апелативен съд пусна бизнесмена Васил Божков под домашен арест.
Коментари Харесай

Васил Божков под домашен арест с електронна гривна

Софийският апелативен съд пусна предприемача Васил Божков под домакински арест. Изпълнението на мярката ще се следи с електронна гривна. С бурни овации от симпатизанти Божков влезе в правосъдната зала, където тричленен състав на Софийския апелативен съд решаваше дали да го остави в ареста.
На 26 август Градският съд постанови " задържане под стража " за хазартния необут, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело против Божков - за данъчни закононарушения, свързани с хазартния му бизнес.
Още преди да стане ясно дали Васил Божков ще остане за непрекъснато в ареста по делото, обвързвано с хазартния му бизнес, прокуратурата внесе в Софийския градски съд искане той да бъде арестуван под стража по така наречен престъпни действия. Става дума за обвинявания за убийства, обезпечение на убийства и закани. Сред случаите, за които прокуратурата го проверява, е и несполучливият атентат против починалия към този момент Алексей Петров през 2015 година По-късно обаче Софийската градска прокуратура е изтеглила импортираното сутринта искане за задържане на Васил Божков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР