Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда по делото срещу бившия

...
Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда по делото срещу бившия
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Илко Семерджиев за оказване на натиск

Софийският апелативен съд удостовери оправдателната присъда по делото против някогашния длъжностен здравен министър Илко Семерджиев за оказан напън над тогавашната директорка на Изпълнителната организация по медикаментите Асена Стоименова. 
 Бившият здравен министър Илко Семерджиев отива на съд за оказване на напън
Семерджиев, който беше част от служебното държавно управление на Огнян Герджиков, беше упрекнат за това, че на 24 март 2017 година е заплашил Стоименова да назначи съответно лице за зам.-директор. Шефката на ИАЛ не желала да назначи посочения човек поради спор на ползи, а Семерджиев я заплашил с уволняване, в случай че не промени решението си.

“В съответния случай подсъдимият като министър в границите на служебните си пълномощия законосъобразно е настоял пред свидетелката Стоименова да бъде назначен от нея неин заместител. Тя, макар неналичието на спънки да стори това, е бавела във времето да извърши неговото предписание, а най-после е отказала да стори това без да сочи някакви законосъобразни аргументи за държанието си. От друга страна тя не е предложила друго лице за този пост и просто
е отказала да извършва добросъвестно служебните си отговорности, а вместо това е подала тъжба против ръководителя си в прокуратурата, че се почувствала застрашена “, се показва в решението на Софийския апелативен съд.

" Прокуратурата и Асена Стоименова катастрофираха за повторно! Фармацевтичната мафия – не! Те не престават да пазарят хора и институции, и да усилват облагите си в стотици милиони за сметка на болните хора и страната ", разяснява Семерджиев на страницата си във Facebook.

" Има национална сентенция за такива случаи: „ Крадецът вика дръжте крадеца “, в тази ситуация обаче споделя друго и то на прокуратурата – този ми пречи да върша това, което си желая. И прокуратурата взема ограничения. Е, има и съд в България, и за мен през днешния ден съдът реши – в този случай прокуратурата е съизвършител ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР