Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста петимата обвиняеми

...
Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста петимата обвиняеми
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста петимата обвинени по случая със задушените в камиона мигранти

Софийският апелативен съд остави за непрекъснато в ареста петимата обвинени за каналджийство и транспортиране на 52 мигранти от Афганистан, 18 от които изгубиха живота си. Те бяха открити в камион край софийското село Локорско.

Шестият обвинен – В.Х., е арестуван в Гърция, следва неговата екстрадиция, като това се чака да стане до два месеца, през които той ще остане в гръцки затвор.

Адвокатът на обвинения Т. Т. смята, че настояването за непрекъснат арест е голословно, и добави, че обвиненият е с обременено правосъдно минало, само че това не е причина за укриване, няма и учредения за бъдещо такова.

“Съжалявам за всичко, в случай че съм в ареста, станалото няма да се промени, желая да бъда потребен ”, сподели обвиненият.

Защитникът на П.Я. съобщи, че доказателствата за заблуждение под отговорност на обвинения не са безапелационни, няма доказателства, че обвиненият е провеждал предварителни диалози за транспортиране на мигранти, нито пък, че е взел участие в разполагането на мигрантите в тайници. Защитата изиска по-лека мярка.

Адвокатът на Х.Д. също изиска по-лека мярка, тъй като обвиненият има непрекъснат адрес, няма заплаха от укриване и фамилията му се нуждае от неговите грижи.

“Съжалявам за случилото се, нямам желание да правя нови закононарушения, в случай че може, да се наложи по-лека мярка единствено и единствено да се грижа за околните си ”, съобщи и
Х. Д.

Назначената отбрана на А.А. посочи, че клиентът ѝ е съдействал на органите на реда, дал е информация за документите, които са били заровени, като е взел участие в следствения опит, няма и заплаха от укриване.

“Съжалявам за всичко, което се е случило, в случай че е допустимо по-лека мярка за неотклонение, би трябвало да се грижа и за майка си ”, сподели и обвиненият А.А.

В.К. не е обжалвал мярката, тъй че и той остава в ареста.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР