Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение задържане под

...
Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в килия двама крадци, пребили до смърт своя жертва

Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с двама, направили обир, приключил с ликвидиране, оповестяват от прокуратурата.

И. П. и Й. Г. са открити от органите на Министерство на вътрешните работи и са привлечени като обвинени. Наблюдаващият прокурор е счел, че събраните на този стадий доказателства са задоволителни да стимулират извод, че на 03.03.2022 година в апартамент в София двамата обвинени – мъж на 50 години и жена на 39 години, са лишили от потърпевшия Р. Н. златен пръстен, мобилен телефон и две якета, като за задачата му нанесли побой. Така му предизвикали съчетана контузия – закрита черепно-мозъчна контузия и закрита гръдна контузия, вследствие на която последвала гибелта на Р. Н. С разпореждане от 11.03.2022 година на СГП обвинените са арестувани за период до 72 часа.

На 13.03.2022 година СГП внесе в съда стимулирано искане по отношение на обвинените да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдът одобри доводите на прокурора, че има обосновано съмнение за това, че И. П. и Й. Г са направили закононарушението, за което са упрекнати, както и че е налице действителна заплаха да извършат друго закононарушение, в случай че им бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража.

И. П. е със приблизително обучение, осъждан. Й. Г. е без обучение, неосъждана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР