Софийската районна прокуратура разследва задържания за 24 часа бизнесмен Велико

...
Софийската районна прокуратура разследва задържания за 24 часа бизнесмен Велико
Коментари Харесай

Бизнесменът Велико Желев е в ареста за 24 ч., издирват и двама негови съучастници

Софийската районна прокуратура проверява арестувания за 24 часа предприемач Велико Желев за насила, а на Министерство на вътрешните работи е предоставено да откри и другите му двама съучастници. Това заяви на брифинг заместител районният прокурор Борислав Георгиев.
Още по темата
По думите му в началото следствието е било формирано за нанесена телесна щета, като след това е преквалифицирано и се води за изнудване.

" Извършени са обиски и претърсвания, конфискувани са материални доказателства - документи, компютри ", посочи Георгиев.

Изнудваният е бил чиновник на арестувания Велико Желев и е бил заставен да подпише документи, които са били с погрешно наличие.

" Възложено е на Министерство на вътрешните работи да бъдат открити другите лица. Пострадалото лице е разпитано неведнъж. Принудата, приложена против него, е във връзка имуществено предписание - вдишване на финансови отговорности. Става въпрос за дружествени връзки в границите на сдружението ", каза още Георгиев.



По думите на заместител районния прокурор има медицински документи, които ще изяснят каква е била породената телесна щета, като първичните данни сочат, че тя е лека телесна щета.

Борислав Георгиев отхвърли следствието да е обвързвано с установените по-рано проблеми с асфалта за пътищата, за които осведоми служебният районен министър Иван Шишков.



Малко по-рано той съобщи пред БНР, че карцерът на Желев го е изненадал.

Снощи стана ясно, че бизнесменът е арестуван по дело за насила. По данни на юриста му Менко Менков към момента няма повдигнато обвиняване. 

След акцията в офисите на Желев през днешния ден управляващите претърсват първокласния му парцел край Варна - до морето в " Св. Св. Константин и Елена ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР