Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж за

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж за
Коментари Харесай

Криминално проявен е задържан в София за изнудване и заплахи

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 46-годишен мъж за изнудване, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. От 8 август до 20 септември т.г. обвиненият е принудил различен мъж да поеме имуществено обвързване и да му даде парична сума в размер на 20 хиляди лв., като за задачата потърпевшият е бил застрашен с принуждение.

Обвиняемият е заплашвал мъжа, че „ ще го вкара в инвалидна количка “, в случай че не му даде парите, споделят от прокуратурата. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието е изяснена самоличността на причинителя – 46-годишен от Перник, престъпно проявен. Служители на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ са арестували мъжа на столично кръстовище, директно откакто е получил сумата от 11 800 лв., прецизират от Министерство на вътрешните работи. Последвали са процесуално-следствени дейности, при които паричната сума е конфискувана от управлявания от арестувания автомобил, а при претърсвания на четири адреса са открити и конфискувани материални доказателства, съотносими към незаконната му активност.

Перничанинът е притеглен в качеството на обвинен. Мярката му за задържане до 72 часа след това е доказана от съда и на обвинения е наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

През юли столични служители на реда задържаха 47-годишен мъж за изнудване, оповестиха тогава от Министерство на вътрешните работи. Действия по следствието тогава са почнали във връзка със сигнал от столичанин, който се оплакал, че е изнудван да съобщи на незадълбочено прочут мъж сумата от 10 хиляди лв.. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР