Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на собствениците на двата ротвайлери,

...
Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на собствениците на двата ротвайлери,
Коментари Харесай

Обвиниха майка и син за нахапаните от ротвайлерите им 3 деца и дядо им

Софийската районна прокуратура повдигна обвиняване на притежателите на двата ротвайлери, които през вчерашния ден нахапаха три момчета и дядо им в село Железница, заяви районният прокурор на София Радослав Димов.

50-годишна жена и 17-годишният й наследник са упрекнати, че не са положили задоволително грижи за животните, които се намират под техен контрол.

„ Две кучета порода ротвайлер са предизвикали междинни телесни повреди на три деца , изразяващи се в обезобразяване на части от тялото. За това закононарушение законът планува наказване до 3 години " отнемане от независимост " и санкция “, изясни районният прокурор.

Майката и синът, които са от Симеоново, са с наложени ограничения за неотклонение надлежно 72-часов арест и контрол от Детска педагогическа стая.

Две от нахапаните момчета към момента са в " Пирогов ". Родителите и околните им са в потрес от случилото се. Семейството живее във Англия и се е върнало за почивка в България.

" Преди 5 години цялото ми семейство се изнесе в Англия и се върнахме единствено за две седмици децата да се порадват на баба си и дядо си. И ето това се случва в тази страна, тъй като е безусловно безвластие. Няма никакъв закон, а даже и да има, няма кой да следи дали се съблюдава. Кучета се разхождат, накъдето и да се обърнете ", съобщи бащата на нахапаните деца Владимир Илиев пред bTV.

Двата ротвайлера пък не са показали експанзия нито при залавянето си, нито по-късно в приюта. Според проверяващите животните са докарани от Симеоново до Железница и пуснати в гората.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР