Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за нанасяне на лека

...
Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за нанасяне на лека
Коментари Харесай

Прокуратурата влиза в дома за стари хора в Драгалевци |

Софийската районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета на 90-годишен мъж в Дома за остарели хора в кв. " Драгалевци ".

В два следващи репортажа Нова тв описа за 

" Не може да има непрестанно наблюдаване. И не може да се допусна по кое време ще се случи нещо. Това може да се случи и у дома, и на улицата. Няма по какъв начин да се избегне. Случват се такива произшествия. Да падне някой, да се сбият. Това е обикновено ", счита Анжела Димитрова, шефка на дома за остарели хора.

От прокуратурата оповестяват, че на неустановена дата в дома е била породена лека телесна щета на 90-годишния Г.А. Към момента се прави инспекция дали пострадванията са породени от чиновник. Извършват се разпити на очевидци и са изискани документи и видеозаписи.

От Софийската районна прокуратура прибавят, че при събиране на задоволително данни за пострадвания, породени на други лица в дома, както и за вероятно осъществени закононарушения срещу собствеността, ще бъдат отделени материали в ново дело и ще се образуват и други досъдебни производства.

Според близки на умряла в дома жена шефката е станала притежател на жилището й, а те разбрали след това. Анжела Димитрова го придобила през 2016 година Апартаментът бил трансфериран против прехрана и гледане, а съседи от блока се подписали пред нотариус.

OFFNews изпрати питане до Министерството на труда и обществената политика, Агенцията за качество на обществените услуги съм МТСП, както и до СРП за ужасяващите случаи на принуждение. На този стадий нямаме отговори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР