Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата

...
Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажбата
Коментари Харесай

Аптекар продавал еднократни маски за по 10 лева


Софийската районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по сигнал за продажбата в столична аптека на защитни маски за лице на цена 10 лв. за брой.

Делото е след сигнал на тел. 112 от клиент на аптеката на бул. "Янко Сакъзов " 86 в София. Той се шокирал, когато му били поискани 10 лв. за една маска. 12 излизали 120 лв..

На място незабавно отишли чиновници на Пето районно ръководство в столицата. Те персонално се уверили, че търговецът продава една маска за 10 лв..

Полицаите снели от него пояснения. Пред униформените той декларирал, че купил защитните средства на цена от 4 лв. за брой. Разходите му за преопаковане (поставяне в обособен плик) възлизали на 1 лев за една маска.

Върху това се начислявало Данък добавена стойност, а облагата възлизала на 4 лв..

Търговецът обяснил още, че защитните маски не били за еднократна приложимост, а тяхното прилагане можело да се реализира в продължение на 48 часа.

Днес прокурор е образувал досъдебно произвеждане за това, че търговецът е продавал защитни средства на цена над избраната или преди да е избрана или одобрена по открития ред.

Деянието е осъществено в изискванията на оповестено изключително състояние на територията на Република България./dnes.dir.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР