Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност мъже на

...
Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност мъже на
Коментари Харесай

Двама протестиращи отиват на съд заради потрошената кола

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност мъже на 25 и на 32 години поради случая край Румънското посолство, при който кола бе потрошена от протестиращи.

25-годишният мъж е упрекнат в това, че на 17 август на кръстовището на бул. "Михай Еминеску " и бул. "Шипченски проход " е развалил лек автомобил, като счупил посредством удари с ръце предното стъкло, а скачайки развалил предния похлупак на автомобила. Повдигнато му е обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост - попречил на дамата, карала колата, да премине през кръстовището, като блъскал по автомобила, отправяйки обидни думи към дамата, тъй като не е изразила единодушие с протестиращите. Действията си той направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила, оповестява държавното обвиняване.

На 32-годишния мъж е повдигнато обвиняване за това, че на същото място е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, с цел да попречи на дамата, карала автомобила, да премине през кръстовището, блъскал по колата и изкъртил с ръце задната регистрационна табела, като дейностите направил пред двете малолетни деца на дамата.

Двамата мъже са неосъждани. Спрямо 32-годишния мъж е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари " в размер на 500 лв.. 25-годишният пък е арестуван за 72 часа, след приключването на които ще бъде импортирано искане за непрекъснат арест по отношение на него.

Разследването по случая продължава.

Според очевидци на мястото на случая обаче колата се е пробвала да се вреже в тълпата, а дамата е предизвикала протестиращите. Имаше и съществени упреци към работата на полицията, защото не е имало униформени в региона на случая. Не е било отбито и придвижването към кръстовището.

Снощи се организира митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи, постройката на ведомството бе замеряна с яйца и домати.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък прикани протестиращите да съблюдават Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината, с цел да реагират съответно органите на реда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР