Софийската районна прокуратура е отказала да образува разследване срещу инфекциониста

...
Софийската районна прокуратура е отказала да образува разследване срещу инфекциониста
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Атанас Мангъров заради изказванията му против ваксините

Софийската районна прокуратура е отказала да образува следствие против инфекциониста доцент Атанас Мангъров поради негови изказвания, че над 500 души са умрели, тъй като са се ваксинирали против ковид. За това осведоми самият той в профила си във Facebook, където разгласява и цялото мнение на обвиняването, което дефакто го оневинява. Наред с това инфекционистът разгласява и решението на Българския лекарски съюз да не апелира решението на прокуратурата. БЛС няма и да санкционира Мангъров за нарушаване на етичните правила.

Поводът за прокурорската инспекция против доцента, трансформирал се в глас на антивакърското придвижване, е негово изявление в изявление за Нова телевизия на 16 януари 2022 година Тогава той декларира, че " 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ", напомня ". Прокуратурата ревизира дали с думите си той не е всял суматоха. 

В случая с Мангъров обаче е възприето друго виждане. Наблюдаващият прокурор написа, че лекарят " само излага своето мнение по публично важен въпрос ". Отбелязва се, че доцентът е поканен за изявление, тъй като е потвърден експерт в своята област и е избавил доста човешки животи.

" Именно това е повода да бъде интервюиран той, а не някой елементарен жител без специфични познания ", написа прокурор Сулев.

Представителят на държавното обвиняване отбелязва още, че в демократично общество правото на мнение е неотменимо и конституционно закрепено. Освен това е наложително да се чуват разнообразни отзиви, " тъй като единствено по този метод би могло да се стигне до консенсус ".

" В съответната обстановка доцент Мангъров е бил поканен за предоставяне на мнение. Това не прави мнението на доцент Мангъров невалидно или незначително. Не го прави и по-малко обосновано. В сегашния миг никой не може да каже дали доцент Мангъров е прав, или не ", споделя прокурорът.

" Важното е, че в демократичното общество хората имат право на мнение, а мнението на потвърден експерт, като доцент Мангъров, не е голословно. Всеки избира самичък в какво да има вяра и по какъв начин да се пази. Недопустимо е обаче да се желае " този човек " да бъде свален със мощ от екран и да му се затвори устата ", категоричен е представителят на държавното обвиняване.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР