Софийската опера и балет ще представи операта Янините девет братя

...
Софийската опера и балет ще представи операта Янините девет братя
Коментари Харесай

Янините девет братя отново в първия ни оперен театър

Софийската опера и балет ще показа операта " Янините девет братя " от Любомир Пипков на 24 май от 16 ч. и на 25 май от 19 ч. в Софийската опера. Диригент е Жорж Димитров.

Спектакълът с превъзходното режисьорско решение на Пламен Карталов бе показан с огромен триумф при гостуването на Софийската опера в Болшой спектакъл м. година

За постановката на " Янините девет братя " режисьорът учен Пламен Карталов и шеф на Софийската опера и балет споделя: " Имаме забавен образец с тетралогията на Рихард Вагнер " Пръстенът на нибелунга ". За него всички споделяха: " Кой ще я гледа и слуша? ". А в Софийската опера пристигнаха хора от целия свят, които прелетяха морета и океани, с цел да се срещнат с четирите опери от " Пръстена ". Аз съм сигурен, че " Янините девет братя " не трябва да се изпуска от никого. В нея са взели участие най-големите български артисти - в постановките от 1937, 1961 година След това операта на Пипков е играна в Русенската и Старозагорската опера. Сега тя се връща още веднъж на сцената на първия ни оперен спектакъл, тъй като е писана за него. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР