Софийската опера и балет отново на 4 сцени това лято.

...
Софийската опера и балет отново на 4 сцени това лято.
Коментари Харесай

Втора година „Музи на водата“ - с опера на Росини, която се поставя за пръв път в България

Софийската опера и балет още веднъж на 4 подиуми това лято. На езерото Панчарево на 9 юли за повторно ще се открие летния фестивал " Музи на водата ". На летния понтон на езерото за пръв път в България ще бъде сложена операта „ Жената от езерото “ на Росини.

„ Трима мъже влюбени в една дама и тя би трябвало да избере този, който е най-достоен за нея “, по този начин акад. Пламен Карталов, шеф на Софийската опера, разказва сюжета на „ Жената от езерото “. „ Мистика, романтика, модернизъм, естетика на възприятията, пристрастености. Това е заложено в драматургията на Росини, която желаем да оживее на нашият летен понтон. “



Тъй като мястото на действието е Шотландия, има сцена, в която клановете се готвят за борба с краля Те се събират на една поляна, предвождани от един оркестър от шотландски гайди. В ролята на краля ще превъплъти аржентинецът Франсиско Брито.

„ Аз съм от Аржентина, само че пребивавам в Европа от 17 години, по-специално в Италия. В България съм за първи път и съм благополучен да бъда тук “, описа оперният артист. „ Усещането тук е доста мощно. Историята, която описваме за дамата от езерото, като че ли е написано тъкмо тук за това необикновено езерото в Панчарево. Вълнувам се. “



Операта е част от летния фестивал " Музи на водата ", който се организира във водите на панчаревското езеро за втора поредна година. Тази година върху 80-тонния понтон е построена доста по-голяма сцена – предизвикателство за целия екип на Операта.

От 9-ти юли до 5 септември тук ще бъдат сложени и към този момент познати и обичани заглавия като " Кармен ", " Аида ", " Мадам Бътерфлай ", мюзикълите „ Мама Мия “ и „ Шрек “. Сред балетните заглавия са Лебедово езеро и Дон Кихот. В дните на фестивала има и проведен превоз, особено за програмата на операта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР