Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок минимален бал и

...
Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок минимален бал и
Коментари Харесай

Топ 10 на гимназиите след 7 клас в София

Софийската математическа гимназия приема възпитаници с най-голям най-малък бал и тази година. Най-желаните паралелки са с чуждоезиков профил с преподаване на британски и испански език. Това оповестяват от Регионалното ръководство на образованието в София.

Минималният бал за банкет в Софийската математическа гимназия е 484.5 точки при оптимални 500. Двамата кандидат-гимназисти с най-голям бал от 500 точки избират да продължат образованието си в Софийската математическа гимназия и в Технологичното учебно заведение " Електронни системи " със компетентност " Системно програмиране ".

Подадени са 11 743 заявки за първо класиране, а 1757 възпитаници не са подали такова.

Най-много пъти учениците ще показали за първо предпочитание -  164. ГПИЕ „ Мигел де Сервантес “, профил „ Чужди езици “,  91. НЕГ „ Проф. К. Гълъбов “, ТУЕС, СМГ и Първа британска гимназия.

Училищата ще одобряват документи за записване на 13, 14 и 17 юли

Най-желаните паралелки след 7. клас са с профил " Чужди езици " с преподаване на британски и испански език. Паралелката на 22-ро учебно заведение " Г. С. Раковски " с преподаване на първи непознат британски и втори испански е посочена от 2421 възпитаници. На второ място се подрежда друга паралелка на същото учебно заведение, още веднъж с преподаване на испански и британски език.

В нея желаят да се образоват 2247 възпитаници. Над 2 000 възпитаници са показали паралелката с британски и испански език на 32-ро учебно заведение " Св. Климент Охридски ". В същите паралелки над 2 000 възпитаници желаят да се образоват в Първа британска гимназия и 7-мо учебно заведение " Свети Седмочисленици ".

Двама седмокласници имат по 100 точки и на двата изпита

Некласираните възпитаници са 1338, от тях 1104 от София и 234 от страната. Свободните места за банкет след първи стадий на класиране са 782.

Второто класиране ще бъде оповестено до 19 юли. От 20 до 24 юли ще бъде записването или подаването на заявление за присъединяване в третото класиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР