Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиан

...
Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиан
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд Кристиaн Николов 8 месеца след катастрофата с Милен Цветков

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Кристиан Николов. Той бе притеглен към наказателна отговорност за съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие, в резултат на което на 19 април тази година умря журналистът.
За това нарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " от петнадесет до двадесет години или пожизнен затвор. 
 И Апелативният съд не пусна Кристиан Николов от ареста И Апелативният съд не пусна Кристиан Николов от ареста
И Софийският апелативен съд отхвърли по-лека мярка за неотклонение на обвинения за гибелта на журналиста Милен Цветков, предава БНР. 22...
Приключилото при започване на октомври следствие на прокуратурата откри, че към 18 ч. на 19.04.2020 година, на ул. " Хенрик Ибсен ", преди кръстовището с бул. " Черни връх ", при ръководство на лек автомобил " Ауди Q7 ", обвиненият Кристиан Николов нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на различен участник в придвижването - лидера на спрелия на пътното платно лек автомобил Милен Цветков.
Николов е в ареста от 19 април. Случаят е изключително тежък, оповестяват от прокуратурата. Николов е управлявал автомобила след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин) със скорост, доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор - към 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, обвиненият не подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването - водачи на коли и пешеходци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР