Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу мъжа, застрелял жена си в заведение в София

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд против Венцислав В. за осъществено от него на 18 август 2017 година ликвидиране на брачната половинка му по метод и със средство, рисково за мнозина – закононарушение по член 116 ал.1,т.6 вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Материалите по делото влизат в съда единствено два месеца след осъществяване на действието, оповестиха от прокуратурата.

Венцислав В. и брачната половинка му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разграничено. Тя полагала грижа за двете им малолетни деца.

Тъй като при срещите им Венцислав В. бил нападателен и отправял закани към нея, по молба на потърпевшата по отношение на брачният партньор й била издадена заповед за отбрана по реда на Закона за отбрана от домашно принуждение.

На 18 август 2017 година потърпевшата подала тъжба в Районна прокуратура гр. София, че брачният партньор й я тормози, не съблюдава издадената от Софийски районния съд заповед и защото имал огнестрелно оръжие, тя се тормози за живота си.

В ранния следобяд на същия ден потърпевшата се намирала със своя другарка в заведение в кв. " Лагера ", когато към тях се доближил Венцислав В.

След следващо спречкване със брачната половинка си, той извадил револвер и възпроизвел 5 изстрела.

Проектилите попаднали в гръдната и коремна област на брачната половинка му и аргументи пострадвания, несъвместими със живота.

Възпроизвеждането на изстрели в заведението заплашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се наоколо до масата на потърпевшата.

Венцислав В. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и в случай че бъде приет за отговорен в осъщественото ликвидиране би могъл да получи наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

На Венцислав В. е повдигнато обвиняване и за нелегално държане на огнестрелно оръжие – закононарушение по член 339 от Наказателен кодекс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР