Софийската градска прокуратура ще поиска по-късно днес от съда да

...
Софийската градска прокуратура ще поиска по-късно днес от съда да
Коментари Харесай

Постоянен арест за митничарите, обвинени в пране на пари

Софийската градска прокуратура ще изиска по-късно през днешния ден от съда да наложи най-тежката мярка " непрекъснат арест " за четиримата обвинени за присъединяване в незаконна група, арестувани след акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС). Това оповестиха от обвиняването. 

От там прецизират, че групата е основана за контрабанда, пране на пари и корупционни закононарушения. От ведомството допълват, че в хода на следствието са осъществени 30 претърсвания в частни домове, служебни пространства и коли. Иззети са мобилни телефони, документи, бележки, бележници със мемоари, компютри, огромна сума пари в друга валута, 1501 мастербокса (15 010 000 къса) цигари и други По случая са разпитани очевидци. 

Припомняме, че в четвъртък юрист Аделина Натина заяви, че клиентката ѝ Петя Банкова, шеф на организация " Митници ", е арестувана за 72 часа и е упрекната дружно със Стефан Димитров, Марин Димитров (баща и наследник от Хасково) и Никола Николов, по прякор Паскал, за присъединяване в незаконна група. 

Както " Труд news " заяви, контрабандист Николай Николов-Паскал (63 г.) не бил арестуван и за една минута. Агенти на ДАНС и инспектори от Комисията за за противопоставяне на корупцията (КПК) евентуално са го търсили на непрекъснатия му адрес в хасковския квартал „ Орфей “, където не е живял от 1999 година Неговото обвиняване е повдигнато задочно и той е разгласен за търсене.



Очаква се прокуратурата да изиска от съда да издаде Европейска заповед за арест, защото последните данни за Паскал са, че живее в Гърция, а предпоследните – че е в Италия. Според локални уеб страниците никой в Хасково или Свиленград не си спомня да го е виждал онлайн от към 10 години.

Както писа „ Труд news ”, Паскал е агентурното име на Николов от времето на „ Държавна сигурност “. И след 10 ноември 1989 година той продължава да сътрудничи на „ реформираната “ Национална работа за сигурност (НСС), ръководена даже и от лица като Атанас Атанасов. Хасковлията се прочува с коронният си номер да подготви 15-20 ТИР-а с цигари в Гърция и Турция, да издаде 2-3 като скришен сътрудник, а керванът с останалите да мине, до момента в който националната телевизия излъчва онлайн репортажи от огромния удар против контрабандата на българските спецслужби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР