Софийската градска прокуратура (СГП) е планирала да повдигне обвинение на

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е планирала да повдигне обвинение на
Коментари Харесай

Въпрос на време. Убийството на Мартин Нотариуса е попречило на прокуратурата да го обвини

Софийската градска прокуратура (СГП) е възнамерявала да повдигне обвиняване на Мартин Божанов , прочут с прякора си " Нотариуса " , само че е осуетило желанията на проверяващите. Това заяви в петък заместител градският прокурор на София Иво Илиев .

Изявлението му става факт на фона на обществените разкрития на държавното обвиняване и службите, че името на Божанов от години е свързвано с данни за десетки имотни измами. Срещу него има и подадени публични сигнали за закани от най-малко двама настоящи съдии. Те разказват дейности на Божанов, осъществявани по отношение на тях през 2019 и 2020 година

" Разследването безусловно е било завършило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвиняване на Божанов, само че освен това стичане на събитията обективно няма какво да стане. На процедура следствието е било на самия край ", сподели прокурор Илиев по време на брифинг след годишния доклад на Столичната дирекция на вътрешните работи ( Столична дирекция на вътрешните работи ) в петък.

Той посочи, че става въпрос за следствие " за имотни измами, пране на пари и насила на съдии ". Попитан дали прокуратурата въпреки всичко не продължава да работи по събирането на доказателства за други забъркани в тези закононарушения, Илиев отхвърли да отговори.

" Това са елементи, които няма... Казано по различен метод – отвън това, което е в медийното пространство, няма да ви споделям, тъй като считам, че това по някакъв метод може да повлияе на следствието. "

Всъщност в
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР