Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване на собственика на

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване на собственика на
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на бизнесмена Велико Желев

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване за изнудване на притежателя на " Хидрострой " Велико Желев, който беше арестуван нощес.

Обвиняемият е с процесулана мярка задържане до 72 часа.

Материалите по досъдебно произвеждане на Софийската районна прокуратура за вероятно осъществено закононарушение, осъществено от повече от две лица, са получени днесв Софийската градска прокуратура (СГП).

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства е стигнато до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение от компетентността на СГП.

Желев е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 24 февруари на бул. " Цар Освободител " № 6 в София, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди посредством мощ мъж с букви Б. А. да поеме имуществено обвързване от 68 000 лв. посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери.

Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от двама души. На пострадалия са нанесени удари в региона на лицето и тялото.

Утре, 8 март, ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата. За резултатите обществеността ще бъде навреме известена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР