Софийската градска прокуратура атакува в съда наредбата за прием на

...
Софийската градска прокуратура атакува в съда наредбата за прием на
Коментари Харесай

Атакуват в съда столичната наредба за прием в първи клас

Софийската градска прокуратура нападна в съда наредбата за банкет на първокласници в София. Обвинението изиска признатата през февруари разпоредба да бъде приета за оскъдна, съобщи Офнюз.

Според признатата разпоредба при огромен брой искащи за първи клас в обещано учебно заведение с решение на педагогическия съвет може да се изберат до три спомагателни критерия за банкет, разнообразни от към този момент откритите.

С решението си Столичният общински съвет е трансформирал без правно съображение опцията за банкет на възпитаници в първи клас, което съставлява жестоко нарушаване на Закона за предучилищното и учебното обучение и Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение, въз основа на която е създадена и призната от общинският съвет системата за банкет, оповестиха от прокуратурата.

Според държавното обвиняване наредбата за въвеждането на опцията за основаване на спомагателни критерии за банкет на първокласниците нарушава правилото на единност при приема на възпитаници и гаранцията за равнопоставеност на претендентите, което прави и неосъществим контролът върху приема.

Излизането отвън избраните законови рамки с въвеждането на критерия в наредбата " при огромен брой претенденти за банкет в първи клас " води до незаконосъобразността ѝ, допълват от прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР