Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

21-годишна се надруса с два вида наркотици и седна зад волана

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против обвинената Н. В., на 21 година, за това, че управлявала моторно транспортно средство, след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и тетрахидроканабинол, открито по надлежния ред със съдебно-химическа експертиза - закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 16.07.2020 година към 21,45 ч. по ул. „ Железни врата “ в гр. София обвинената Н. В. управлявала лек автомобил. Тя била спряна за осъществяване на инспекция от полицейски чиновници при 05 РУ-СДВР, защото автомобилът ѝ се движел постепенно и с включени спешни светлини. В хода на инспекцията Н. В. се държала несъответстващо, заради което служителите на реда докладвали за случая и изчакали идването на чиновници при отдел „ Пътна Полиция “-СДВР.

На място пристигнали полицейски чиновници, които тествали Н. В. за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство „ Drug Test 5000 “, като пробата отчел позитивен резултат. За установеното нарушаване на обвинената Н. В. бил формиран акт за определяне на административно нарушаване и ѝ бил публикуван ваучър за проучване. След това тя била съпроводена от органите на реда до здравно заведение, където дала проби за проучване.

В хода на следствието било открито, че Н. В. управлявала моторно транспортно средство след приложимост на амфетамин и тетрахидроканабинол, които са високорискови наркотични субстанции и подлежат на надзор според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите и са включени в Списък I „ Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина “.

Предстои наказателното произвеждане против обвинената Н. В. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР