Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации
Коментари Харесай

Прокуратурата с първи данни за заплахата за убийство срещу Ива Митева

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на медийни изявления за отправена по отношение на ръководителя на 46-ото Народното събрание Ива Митева закана за ликвидиране.

След запознаване с публикуваните медийни изявления Софийка районна прокуратура образува прокурорска кореспонденция за осъществено закононарушение - отправена закана за ликвидиране.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от основния секретар на Министерство на вътрешните работи неотложно да бъде предоставена информация за подхванатите дейности по отношение на изявления в медиите, че на 02.09.2021 година в 21:04 часа в Министерство на правораздаването е получен имейл, съдържащ опасност за живота на ръководителя на 46 –ото Народно заседание Ива Митева.

В писмото, изпратено до Главния секретар на Министерство на вътрешните работи, е изискана и информация, заради какви аргументи преписката не е докладвана в прокуратурата до 17,00 часа на 03.09.2021 година Необходимостта от реализиране на управление и контрол за законосъобразното и навременно осъществяване на дейности по сигнали, съдържащи данни за осъществени закононарушения, е извънредно пълномощие на Прокуратурата на Република България.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР