Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета на

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета на
Коментари Харесай

От 1 до 3 години затвор грозят двама непълнолетни, отрязали ушите на кучето Фейт

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност две момчета на 17 и на 14 години, показали свирепост към куче.

На 05.03.2023 година в кв. „ Христо Ботев “ в гр. София те предизвикали на животното трайно увреждане, употребявайки макетен нож, декларират от прокуратурата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ в размер от 1 до 3 години и „ санкция “ в размер от 2000 до 5000 лв..

А.С. и П.С. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Снимка: Фейсбук - Респект Към Животните / Respect to Animals

Припомняме, че на 8 март жители алармираха за поредна свирепост над куче. В столичния квартал “Христо Ботев ” бе намерено няколкомесечно куче, което е било в безпомощно положение и отрязани уши.

„ Получихме фотоси на съвсем обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болежка изплашено и шокирано. Животното незабавно получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е сериозно, по-скоро е трагично, тъй като случилото се е безчовечие ”, коментираСузана Мустафи, ръководителят на съдружие „ Респект към животните ”, представена от NOVA.

„ То е изпитвало страхотни страдания и е било в жестока мъка. Това потвърдиха и ветеринарите ”, изясни Мустафи.„ Хората, които подадоха сигнала, ни споделиха, че кварталът е пъкъл за бездомните животни и е цялостно със садисти ”, показва тя. Това не е било първият случай на принуждение в квартал “Христо Ботев ”.

Кученцето Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е отвън шоково положение. “Чувства се доста по-добре. “Вече целува всички наред. Много благо кученце е ”, сподели още дамата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР