Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж за
Коментари Харесай

Кървав арест в София: Мъж поряза трима полицаи и счупи носа на инспектора

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 30-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди на четирима служители на реда. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване. 

На 08.01.2022 година в района  на ж.к. " Дианабад “ обвиненият А.Ф. бил спрян за полицейска инспекция. Униформените му поискали документи за идентичност, а той почнал да буйства. Извадил нож и порязал ръцете на трима от служителите на реда, които пробвали да го усмирят. След това блъснал с глава полицейски контрольор, в резултат на което й счупил носа.  В резултат от дейностите си обвиненият нанесъл леки телесни повреди на четирима служители на реда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, ал.2, т.3 и т.4, предложение предпоследно, вр. ч. 130, алинея 1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с " отнемане от независимост “ за период от 1 до 5 години. Предвид заплахата обвиненият да извърши друго закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа. Днес, 11.01.2022 година, ще бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на А.Ф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР