Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Златка М. -

...
Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Златка М. -
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинение и срещу съучастниците на кмета Рейзи

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвиняване на Златка М. - основен счетоводител в Община Созопол, за осъществено от нея длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, осъществено в съучастничество, при изискванията на продължавано закононарушение и посредством улесняващи документни закононарушения – закононарушение по чл.203 алинея 1, вр. с член 202, алинея 1, т.1 и т.2, във вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.
Златка М. е привлечена като обвинена за това че в интервала от 29.08.2014 година до 27.03.2017 година в гр. Созопол, при изискванията на продължавано закононарушение, с 34 обособени действия, в качеството си на длъжностно лице и откакто се е сговорила авансово с другите причинители - Панайот Р. -кмет на община Созопол, и Венцислав П., е присвоила непознати пари в обща размер над 2 000 000 лева.-собственост на Община Созопол.
Златка М. наредила изплащането на сумата в общ размер над 2 000 000 лева да бъде преведена от община Созопол по две банкови сметки с титуляр физическо лице, нямащо нищо общо с компанията реализатор.
За улеснение на присвояването тя направила и документни закононарушения по член 316, във вр. с член 309 алинея 1 от Наказателен кодекс.
Като съображение за банковите преводи – общо 72 на брой, се сочели контракти за разнообразни СМР в села, находящи се на територията на общ. Созопол – от ремонт на детска градина до спешен ремонт на улици и подпорни стени за очистване на последствия от стихийно злополучие.
Спрямо Златка М. е взета мярка за неотклонение „ подписка “.
Ако бъде приета за отговорна по повдигнатото й обвиняване за закононарушението по член 203 от Наказателен кодекс /длъжностно присвояване/ Златка М. може получи наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да упражнява избрана специалност или активност “.
По същото досъдебно произвеждане е притеглен към наказателна отговорност и Венцислав П.
Повдигнато му е обвиняване за осъществено от него заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, осъществено в съучастничество, при изискванията на продължавано закононарушение и посредством улесняващи документни закононарушения – закононарушение по чл.203 алинея 1, вр. с член 202, алинея 1, т.1 и т.2, във вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.
Наказателната отговорност на Венцислав П. е ангажирана, за това че в интервала от 29.08.2014 година до 27.03.2017 година в гр. Созопол, при изискванията на продължавано закононарушение, с 34 обособени действия, и откакто се е сговорил авансово с другите причинители – Панайот Р. -кмет на община Созопол, и Златка М. -главен счетоводител в Община Созопол, е присвоил непознати пари – сумата над 2 000 000 лева благосъстоятелност на Община Созопол.
Спрямо Венцислав П. е взета мярка за неотклонение „ подписка “.
Ако бъде приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване за закононарушението по член 203 от Наказателен кодекс /длъжностно присвояване/ Венцислав П. може получи наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да упражнява избрана специалност или активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР