Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд за

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж, който внасял наркотици в ареста

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване пред Софийски градски съд за закононарушение от Наказателен кодекс против длъжностно лице – надзорник в следствен арест, оповестяват от Прокуратурата.

Според обвинителния акт в хода на следствието са събрани доказателства, че на 14.08.2020 година и на 16.08.2020 година, в гр. София обвиненият С. Т. е изискал и приел парична сума в размер на 150 лева, с цел да внесе алкохол, храна и високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) в постройката на следствения арест, които след това да съобщи на арестуван. С. Т. е изискал и приел подкупа, с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата – да държи в качеството на длъжностно лице, във връзка осъществяване на службата му, без съответно позволение и за разпространяване високорисково наркотично вещество – марихуана.

Доказателствата от досъдебното произвеждане сочат, че при осъществяване на служебните си отговорности С. Т. незаконосъобразно внасял в постройката на следствения арест наркотични субстанции, опаковани и скрити в хранителни артикули, които предавал на обвинени, арестувани по разнообразни наказателни производства. Срещу " услугата “, С. Т. непозволено получавал от техните близки и другари парични суми.

По делото са разпитани очевидци, осъществен е оглед на местопроизшествието, осъществени са документно-техническа и физикохимична експертизи, непринудено са предадени с протоколи парични средства и мобилни апарати, приложени са телефонни разпечатки, приложени са материални доказателствени средства, получени при потребление на специфични разследващи средства, както и други доказателствени материали.

Обвиняемият е на 32 години, неосъждан.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР