Софийска градска прокуратура определи мярка за неотклонение “Подписка“ спрямо К.

...
Софийска градска прокуратура определи мярка за неотклонение “Подписка“ спрямо К.
Коментари Харесай

Хакерът на свобода срещу подписка

Софийска градска прокуратура дефинира мярка за неотклонение “Подписка “ по отношение на К. Б., упрекнат в компютърно закононарушение и го освободи от ареста, заяви Нова Тв.                

Мотивите за взимане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на спомагателни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвиняването му в по-леко наказуемо закононарушение - в такова по член 319 б ал.2 Наказателен кодекс. Установено е, че К.Б непозволено е копирал компютърни данни от сървър на Национална агенция за приходите, само че действието е осъществено против осведомителна система, която не е част от сериозната инфраструктура. Това е открито от писмо на Национална агенция за приходите, получено през днешния ден в прокуратурата.

Съобразени са данните за чистото правосъдно минало на К. Б., положителните характеристични данни и младата му възраст, размерът на наказването за закононарушението по член 319 б ал.2 от НК/ отнемане от независимост до 3 години и санкция до 5000 лева/, както и наложителното използване на института на освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по реда на член 78А от Наказателен кодекс, написа Петел.бг.

К.Б. е освободен от следствения арест в осъществяване на разпореждането на СГП.

Разследването по делото продължава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР