Софийска градска прокуратура образува (СГП) досъдебно производство във връзка със

...
Софийска градска прокуратура образува (СГП) досъдебно производство във връзка със
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали падналият самолет край Скопие е бил повреден

Софийска градска прокуратура образува (СГП) досъдебно произвеждане във връзка със самолетната злополука от 2 април т. година, случила се на територията на Република Северна Македония, при която починаха четирима български жители, оповестиха от прокуратурата.

Самолетът се разруши на 2 април северозападно от връх Солунска глава. На място бяха открити телата на починалото четиричленно семейство.

[Ген. Попов за случая в Македония: Самолетът не е имал радар за рисково време]
Виж ощеГен. Попов за случая в Македония: Самолетът не е имал радар за рисково време

Досъдебното произвеждане се образува за това, че в деня на случая на територията на Северна Македония незнаен развалил или позволил да се повреди дребен аероплан вид "Чесна " с немска регистрация и при злополука на борда на самолета е настъпила гибелта на повече от едно лица - починали са четирима български жители, членове на едно семейство.

[Излезе аудиозапис на последния диалог на водача на разрушилия се самолет]
Виж ощеИзлезе аудиозапис на последния диалог на водача на разрушилия се аероплан

В хода на следствието ще бъдат разпитани чиновници на дирекция "Консулски връзки " в Министерство на външните работи, осведомени със случая, представители на управлението на въздушното придвижване на Северна Македония, ще изяснят данните за мощна турбуленция и за изгубен надзор от водача над въздухоплавателното средство.

СГП ще изиска информация по отношение на назначените досега експертизи в Северна Македония, в т.ч и за резултатите от същите, и след координиране с наблюдаващия прокурор ще се назначи осъществяването на спомагателни такива за определяне съществуването на щета на самолета.

Разследването ще бъде предоставено на следовател от Национална следствена служба поради фактическата и правната му трудност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР