Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен

...
Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил пешеходка в София

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против 35-годишен водач за това, че е блъснал стара пешеходка, който умрял.
Около 9 ч. на 31.07.2019 година обвиненият А. управлявал лек автомобил м. „ Ауди “ по столичния бул. „ Царица Йоана “. Между двете пътни платна имало разграничителен остров с инсталирана върху него железна защитна ограда, в чийто край бил подложен знак Г9 – прекосяване отдясно на знака. Водачът се движел със скорост 65 км/ч, при оптимално позволена в този сектор 50 км/ч.
Междувременно седемдесет и четири годишната Н.С. подхванала секване на пътното платно от дясната страна, в необозначено за пешеходците място. Стигайки до двойната непрекъсната линия сред двете платна, дамата я пресякла и навлязла в платното на насрещно движещите се по отношение на посоката на обвинения коли. Водачите им, забелязвайки пешеходеца, подали звуков сигнал, което тормозило дамата. Тя вдигнала ръце и почнала да отстъпва обратно, като по този метод още веднъж навлязла в лентата на
придвижване на МПС на А.А. Той имал опция да я види и да предприеме спешно прекъсване, само че не понижил скоростта и траял придвижването, без да прояви нужното внимание към появилия се на пътното платно пешеходец. В резултат на това последвал удар, предизвикал травматични увреждания на старата жена. Вследствие на тежката съчетана контузия на главата, тялото и крайниците, със засягане на жизненоважните органи, настъпила гибелта на Н.С.
Водачът е бил притеглен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие, при което по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходец.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР