Софийска градска прокуратура е оттеглила европейската заповед за арест на

...
Софийска градска прокуратура е оттеглила европейската заповед за арест на
Коментари Харесай

Прокуратурата оттеглила европейската заповед за арест на Петьо Еврото?

Софийска градска прокуратура е отдръпнала европейската заповед за арест на Петьо Петров- Еврото и той към този момент не се търси отвън България.

С тази информация, само че импровизирано доказана, разполага Антикорупционният фонд (АКФ).

По негови данни почналото в края на месец май в Софийска районна прокуратура следствие против хипотетичния началник на престъпната мрежа " Осемте джуджета " Петьо Петров- Еврото е било конфискувано по подготвеност от горестоящата Софийска градска прокуратура.

Разследването против Петров беше за насила и противозаконни записи, по което той беше задочно притеглен като обвинен и разгласен за интернационално търсене посредством европейска заповед за арест. След поемането на следствието п рокурорът при СГП е отдръпнал европейската заповед за арест на Петьо Еврото и той към този момент не се търси отвън границите на страната, настояват от АКФ.
 Петьо Еврото към този момент е в Дубай? Обновена
Петьо Еврото към този момент е в Дубай?

Напуснал страната през Турция дружно с детето си

Във връзка с проблема " Осемте джуджета " на 6 юли 2023 година и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов и Андрей Янкулов от екипа на АКФ  Тогава Сарафов съобщи, че въпросът " Осемте джуджета " е грозна, груба и безпардонна приложимост на профилираната прокуратура, която е употребена за почистване на сметки.

От АКФ напомнят и друга имитация на и.ф. основния прокурор, а точно: " Изясняването на този проблем е основен залог за бъдещото обикновено действие на прокуратурата. Аз ще направя всичко, с цел да се обясни всичко по легален метод, в това число за активизиране на наказателна отговорност против забърканите лица. "

Освен това Сарафов разпореди и цялостна инспекция на работата на прокуратурата по следствията, свързани с " Осемте джуджета ", резултатите от която трябваше да станат известни до 15 юли. Точно месец след този период информация какво се случва по тази инспекция няма, акцентират от АКФ.

От Антикорупционният фонд показват, че са отправили запитвания към прокуратурата дали информацията за отдръпването на европейската заповед за арест за Петров дава отговор на действителността. Същото се опитахме да създадем и от News.bg, като потърсихме пресцентъра на Прокуратура на Република България по телефона. Сигналът обаче продължи да дава свободно, до момента в който не изключи самичък.
 Сарафов с отчет до Висш съдебен съвет раздвижва и проблема
Сарафов с отчет до Висш съдебен съвет раздвижва и проблема " Осемте джуджета "

Документът е направен още през юли 2020 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР