София. Заводът за отпадъци в с. Яна ще доведе до

...
София. Заводът за отпадъци в с. Яна ще доведе до
Коментари Харесай

Джордж Кремлис, ЕК: Заводът за отпадъци в с. Яна ще доведе до спестяване на 250 млн. лв. за жителите на София

София. Заводът за боклуци в с. Яна ще докара до икономисване на 250 млн. лева за жителите на София. Това сподели Джордж Кремлис - началник на отдел „ Кохезионна политика и екооценки ” в Групово дело „ Околна среда ” на Европейската комисия след ревизия на работата на Инсталацията за механично-биологично отнасяне на битовите боклуци на София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . В инспекцията се включиха министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
„ Много съм благополучен, че този втори най-съществен цех в Европейския съюз изцяло работи. Това е оборудване с голям капацитет, който може да бъде доразвиван и надграждан. То ще докара до намаляването на налозите и таксите за боклук и ще способства за задачите на Европейския съюз за реализиране на кръгова стопанска система “, сподели още той.
Кремлис изрази вяра и третата фаза, която ще даде опция на създаваното от оборудването RDF гориво да бъде употребявано от „ Топлофикация “-София, да се случи допустимо най-скоро. „ Това е голям план, който е единственият сега в оперативната стратегия „ Околна среда “. Той ще помогне и в битката с казуса за изчистването на въздуха в София, защото това ще усъвършенства излъчванията и ще бъде по-екологично чисто. А ние се надяваме скоро да има и четвърти план, който ще разшири мрежата на „ Топлофикация “ и ще разреши и квартали, които сега не са обслужвани от нея, да се възползват от услугата на това оборудване “, сподели той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР