София. Заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев проведе среща с

...
София. Заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев проведе среща с
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев: Чрез културата можем да покажем едно от най-добрите лица на България

София. Заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев организира среща с шефа на световната мрежа от европейски национални културни институти EUNIC Андрю Мъри. Срещата е част от постоянните контакти на страната ни с EUNIC GLOBAL и е проведена взаимно с Министерството на културата и Държавния културен институт към министъра на външните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи .
Заместник-министър Георгиев акцентира, че България поддържа декларираните насоки от страна на Организацията за правене на нова Стратегия за интернационалните културни връзки на Европейския съюз. Той означи, че взаимни планове с EUNIC и делегациите на Европейския съюз в трети страни към този момент са нормална процедура за стратегиите на дипломатическите ни представителства.
„ Един от главните цели на България за идното Председателство са Западните Балкани и тяхната европейска вероятност. За нас вероятностите пред младежите са извънредно значима тематика. Считаме, че партньорството с EUNIC може да даде доста положителни резултати. Ще насърчим нашите дипломатически представителства в района да открият по-тесни контакти с мрежата от културни институти за реализирането на планове по Европейската година на културното завещание. Културата не е единствено завещание. Това е туризъм, стопанска система, просвета. Чрез нея България може да покаже и да разпространява едно от най-хубавите си лица ”, сподели още Георг Георгиев.
Андрю Мъри съобщи, че в подтекста на Председателството страната ни има неповторима опция да разпространява културно-историческото си завещание, само че за задачата би трябвало да се работи извънредно интензивно по тактиката, посредством която желае да го реализира.
Двамата събеседници се сплотиха към мнението, че културната дипломация ще има все по-важна роля за построяването на връзки и мостове сред страните в разнообразни сфери в бъдеще.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР