София. За малките столичани сме се погрижили да има богата

...
София. За малките столичани сме се погрижили да има богата
Коментари Харесай

Биляна Генова, отдел „Култура“ в СО: За малките столичани има богата празнична програма както в центъра, така и в различните райони на града

София. За дребните столичани сме се погрижили да има богата стратегия както в центъра на града, по този начин и в разнообразни региони. Това сподели Биляна Генова – шеф на дирекция „ Култура “ в Столична община, в дневния информативен блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. „ На помощ са ни и общинските културни институти с програмата, която провеждат. Например в Общинският културен институт „ Искър “ в квартал „ Дружба “, подарък за децата от районната администрация и Дома на културата, е кукленият театър „ Добре пристигнал, Дядо Коледа “. Той ще бъде на 18-и декември, от 11:00 часа. Входът е свободен. “, съобщи тя. По думите й общинският културен институт в „ Красно село “ планува няколко концерта. „ Единият е на 19 декември от 10:00 часа, той е с участниците от балетната школа. В същия ден сред 15:00 и 16:00 часа в Зала 1 ще бъде коледният концерт „ От деца за деца “, проведен от една от арт школите. Входът също е свободен “, изясни тя и добави, че в неделния ден следва и куклен театър на спектакъл „ Сириус “ за деца над 4-годишна възраст.
Има и още концерти, които не са напълно проведени от Общината – на Софийската кино естетика, на Детски радиохор „ Бяла Коледа “ и други Тя предложения и всички поданици и посетители на града да посетят Коледния град в парка на Националния замък на културата (НДК). „ В петък, събота и неделя има детска стратегия, с помощта на Общински театри „ Възраждане “ и Столичния куклен спектакъл. В петък е коледното зрелище на спектакъл „ Възраждане “ от 16:00 ч, на 18-и декември има две детски ателиета на Столичния куклен спектакъл – от 11:00 и от 12:00 ч. – „ Да си създадем коледна декорация “. В неделя от 16:00 часа има още веднъж театър и на 22-и още един театър за деца на спектакъл „ Възраждане “. Всички тези събития, които изброих, са със свободен вход на сцената на кино „ Кабана “ в парка на НДК, съпътстващ „ София Коледен град “, добави Биляна Генова като посочи, че това е единствено част от празничната стратегия на Столична община.
Милослава АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР