София. За изборите са регистрирани 15 партии, 8 коалиции и

...
София. За изборите са регистрирани 15 партии, 8 коалиции и
Коментари Харесай

Александър Андреев, ЦИК: За изборите са регистрирани 15 партии, 8 коалиции и 10 инициативни комитета

София. За изборите са регистрирани 15 партии, 8 обединения и 10 инициативни комитета. Това сподели на брифинг представителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ По отношение на нашите кардинални решения ще споделя най-важните – решенията, които приехме по отношение на изискванията и реда на предизборната акция. Приехме план за медийни пакети в размер на 40 хиляди лева, които ще могат да употребяват партиите, а самостоятелните претенденти и самодейностите – 5 хиляди лева “, съобщи Андреев. Той уточни, че изборните описи ще бъдат качени през днешния ден на страницата на ЦИК.
„ Вчера изтече срокът за регистрация на партиите и обединенията, а във връзка с инициативните комитети продължава до 15 април. До през вчерашния ден 15 партии са подали заявление, 8 обединения и 10 инициативни комитета “, изясни той и уточни, че на Коалиция „ За теб, България “ ѝ е отказана регистрация поради пропуски. Андреев изясни, че се чака десетте инициативни комитета да повдигнат кандидатурата на самостоятелните претенденти.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР