София. Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от

...
София. Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от
Коментари Харесай

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за убийство в село Енина

София. Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е приела по подготвеност досъдебно произвеждане от Окръжна прокуратура-Стара Загора за съзнателно ликвидиране, осъществено в с. Енина, оповестиха от Прокуратурата на Република България .
В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по следствието, като оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване от жилище, от лек автомобил, персонален обиск на разположение, разпити на очевидци, в това число и на свидетел на действието. Иззети са голям брой материални доказателства и са взети мостри за относително проучване, на които са назначени експертизи.

От събраните досега доказателства е изработен аргументиран извод, че действието е осъществено от военнослужещ – Г.И.
Същият е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 20.04.2022 година в стопанска сграда в землището на с. Енина съзнателно умъртвил А.Л. с нелегално притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

Г.И. е упрекнат за осъществени закононарушения по чл.116, ал.1, т.6, предл.1 вр. член 115 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 1, предл. 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият е арестуван с прокурорско разпореждане за период до 72 часа. Материалите по делото ще бъдат импортирани във Военен съд-Пловдив с искане за непрекъснато задържане под стража.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР