София. В Столичния общински съвет (СОС) е внесен за обсъждане

...
София. В Столичния общински съвет (СОС) е внесен за обсъждане
Коментари Харесай

СОС ще разгледа предложение за обновяване на Плана за концесиите на Столична община

София. В Столичния общински съвет (СОС) е импортиран за разискване План за деяние на общинските концесии на Столична община за интервала 2022-2027 година, оповестиха от пресцентъра на СОС . Към него е включена и Програма за ръководство и предписание с парцелите - общинска благосъстоятелност през 2022 година с обектите, които са включени в концесионния проект. Вносител на отчета е зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

Всяка година СОС обновява своята стратегия с съответни обекти в нея. Причината е, че според Закона за концесиите " не може да се открие процедура за установяване на концесионер, която не е включена в проекта за деяние за общинските концесии ".
По закон общинският съвет е органът, който утвърждава главните актове, свързани с възлагането и осъществяването на общинските концесии - разкриване и преустановяване на процедурата, както и изменението и прекратяването на концесионните контракти.
Планът за деяние включва още мониторинг и надзор на осъществяването на настоящи концесионни контракти на Столична община. Към момента в Следствен отдел към окръжна прокуратура е настоящ един контракт за концесия, подписан през 1999 година със „ Софийска вода “ АД.

Според импортираният в СОС проект за 2022 година, измежду обектите, планувани за отдаване е строителство на плувен басейн в с. Горни Богров, регион Кремиковци. Обектът би трябвало да се построи напълно за сметка на концесионера, а задачата е да се основат благоприятни условия и подобаващи условия на жителите да спортуват, без значение от тяхната възраст, обществено и публично състояние. Площта, която е планувано да стане предмет на концесията е 2929 кв. м в местността Селището на Горни Богров.

В плановете за концесия през 2022 година са включени и услуги. Една от тях е поддръжка и употреба на езерото " Световрачене " в регион Нови Искър. Там би трябвало да се предлага упражняване на любителски лов на риба и да се обезпечат подобаващи условия за отдих на жителите. Предвижда се оптималният период на тази концесия да е 25 година

През 2022-ра и идващите три години (до 2025 година вкл.) на концесия ще бъдат препоръчани и междуселищни автобусни линии за публичен транспорт на пасажери, планува още Планът на СОС. За тази година се планува това да са линиите от София до Пловдив, Петърч, Тетевен, Елин Пелин, Етрополе и Сливница.

За идната година ще има концесии на линии от София до 14 града, сред които Варна и Бургас. През 2024 препоръчаните линии ще са до 42 разнообразни селища в страната, а през 2025 - 7.
Целта на този тип концесии е обезпечаване на транспортни услуги за пасажери в разнообразни посоки в България, облекчаване на потребностите от разнородни услуги за жителите и повишение на приходите на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР