София. В рамките на формата Вътрешни работи“ министрите обсъдиха напредъка

...
София. В рамките на формата Вътрешни работи“ министрите обсъдиха напредъка
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов потвърди позицията на страната ни на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в Брюксел

София. В рамките на формата „ Вътрешни работи “ министрите разискаха напредъка в промяната на Общата европейска система за леговище. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов удостовери позицията на България за нужда от намирането на общо европейско решение, което да е трайно и работещо и да е основа на салдото сред отговорност и взаимност. Страната ни поддържа и продължаването на работата въз основата на пакетния метод. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Вътрешните министри разгледаха миграционната обстановка, с акцент Западното Средиземноморие. В този подтекст бяха обменени отзиви за съдействието на Европейски Съюз с трети страни. Подкрепено бе визията за поддържане на натоварен разговор с всички страни от Северна Африка. Отбелязана бе значимостта както на поощряването на напредъка в страните сътрудници, по този начин и целенасочената работа по предварителната защита на незаконната миграция и укрепването на потенциала за по-ефективно ръководство на миграционните процеси.
По време на съвещанието бяха разисквани настоящото положение и бъдещите дейности на Европейски Съюз в отговор на тероризма. Министър Маринов изрази поддръжка за мултидисциплинарния метод в тази област с оглед по-ефективна съгласуваност и по-добро схващане на провокациите от другите участници в процеса. В този смисъл той акцентира изключителната значителност на доверието, както и бързия и съответен продан на информация в битката с тероризма, което към този момент потвърди, че води до позитивни резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР