София. В рамките на българското председателство на Съвета на Европа

...
София. В рамките на българското председателство на Съвета на Европа
Коментари Харесай

Централният кооперативен съюз и Европейската асоциация на потребителните кооперации обсъждат в София кооперативната визия и мисия 2030

София. В рамките на българското председателство на Съвета на Европа Централният кооперативен съюз е хазаин на Европейска конференция и Генерална асамблея на Европейската асоциация на потребителните кооперации (ЕВРО КООП). Това оповестиха от пресцентъра на Централния кооперативен съюз . Представители на 19 национални организации на потребителните кооперации се събират в София на 27 и 28 юни 2018 година, с цел да обсъдят визията, задачата и социално-икономическата роля на кооперациите за бъдещето на Европа.
Европейската конференция се ръководи от проф. Петър Стефанов – президент на Световната организация на потребителните кооперации и ръководител на Централния кооперативен съюз, България.
Ключови докладчици ще показват целите и новаторските практики за развиване до 2030 година.
Споделяйки опита на българските си сътрудници, представителите на кооперативни организации от Европа ще дискутират своя стратегически проект 2030, методите за превъзмогване на бариерите в областта на регулирането, законодателството и политиката, опциите на новите осведомителни и информационни технологии за реализиране на търговия по модела кооперация до кооперация (С2С).
Темата е значим акцент в работата на ЕВРО КООП по няколко аргументи.
Неоспорим факт е, че потребителните кооперации в България, Европа и света са основен социално-икономически фактор и ще продължат и в бъдеще да обезпечават на обществото повече и по-добри работни места, етичен бизнес, непоклатимост и стабилно развиване.
Създадената през 1957 година Европейска Асоциация съставлява и пази ползите на 5 000 локални и районни потребителни кооперации с над 32 милиона самостоятелни членове, които обезпечават близо 500 000 работни места. Чрез своите 36 000 търговски обекти те осъществят над 79 милиарда евро годишен стокооборот, най-вече с хранителни артикули, като оферират на своите членове и клиенти качествени артикули на обективни цени.
Гостите на Централния кооперативен съюз са настанени в Хотел КООП и ще имат опция в границите на двата работни дни да посетят новооткрития магазин БИОКООП в центъра на град София, кооперативното дружество „ Булминвекс “ Горна баня, Търговски и логистичен център КООП и Специализираната болница на рехабилитация „ Здраве “, Банкя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР