София. В декларацията на Кирил Петков е отразена невярна информация,

...
София. В декларацията на Кирил Петков е отразена невярна информация,
Коментари Харесай

Невена Зартова, Софийска районна прокуратура: В декларацията на Кирил Петков е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер

София. В декларацията на Кирил Петков е отразена погрешна информация, само че тя има само заявителски и осведомителен темперамент. Това сподели на брифинг ръководителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ В Софийска районна прокуратура постъпиха по подготвеност материалите от СП за осъществено документно закононарушение. Наблюдаващите прокурори се произнесоха неотложно по преписката заради високия публичен интерес и поради това, че в хода на към този момент осъществената инспекция от СП бяха събрани всички относими данни по случая. В декларацията е отразена погрешна информация, само че тя има само заявителски и осведомителен темперамент. Тя няма доказателствена стойност. Затова с разпореждане на основания екип от прокурори се постанови отвод за формиране на досъдебно произвеждане “, уточни Зартова.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова уточни, че законовата диспозиция на член 313 планува декларацията да се подава пред орган на власт. „ Трябва декларацията да е планувана в закон, декрет или разпореждане. Конституцията не е планувана в законовата диспозиция на член 313 “, съобщи тя.

На въпрос за какво Прокуратурата не е образувала досъдебно произвеждане против Христо Терзийски, Маджарова уточни, че това е кореспонденция на СП и при започване на януари - 6 януари е предписан отвод по тази кореспонденция, тъй като наблюдаващият прокурор е решил, че в хода на разпоредената инспекция не са събрани обстоятелства и условия, които да дават опция за извод, че е осъществено закононарушение от общ темперамент. „ Това е заключението от служителя на „ Вътрешна сигурност “ - органът направил инспекцията. 4 месеца, откакто е получен актът на прокурора, в СП са постъпили материални доказателствени средства. За мен буди неразбиране за какво, откакто е предписан отвод от формиране на досъдебно производтсви, представители на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ са изпратили тези материални доказателствени средства в СП. Това е нарушаване на член 33 ал 1 от ЗСРС. Преписката е в Апелативна профилирана прокуратура. Възможно е към този момент да има и изговаряне, само че тя не се е върнала “, съобщи Маджарова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР