София. В абсолютна готовност сме за зимното поддържане на пътищата

...
София. В абсолютна готовност сме за зимното поддържане на пътищата
Коментари Харесай

Има готовност за зимното поддържане на пътищата

София. В безспорна подготвеност сме за зимното поддържане на пътищата от 1 ноември. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след среща с ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) инж. Дончо Атанасов и шефовете на регионалните пътни ръководства по отношение на готовността за зимно поддържане. След нея районният министър Николай Нанков разгласи, че снегопочистващите машини са малко под 3000, а плануваният запас за зимно поддържане на пътищата е в границите на 80 млн. лева Той разяснява, че най-вероятно ще има спестовност от него, която ще бъде употребена за поправки на републиканските пътища. Министър Нанков прикани водачите да сменят летните си гуми със зимни, с цел да не се позволяват спешни обстановки поради аварирали коли с летни гуми.
От своя страна инж. Михаил Рашков от Агенция „ Пътна инфраструктура “ добави, че в подготовката за зимното поддържане на пътищата акцентът ще бъде върху взаимоотношението с метеоролозите, а задачата е да се изпревари снегът.
Във връзка с тол системата стана ясно, че има две тъжби против процедурата за избор на реализатор, само че след условието на авансово осъществяване на Комисията за защита на конкуренцията се чака до края на годината да има определен подобен.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР