София. Ученици от Поморие се запознаха с инициативата Научи и

...
София. Ученици от Поморие се запознаха с инициативата Научи и
Коментари Харесай

Ученици от Поморие се запознаха с инициативата „Научи и предай“

София. Ученици от Поморие се срещнаха с самодейността „ Научи и предай “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Как кан Тервел се е трансформирал в избавител на Европа и е извоювал победа над арабските нашественици, с която се стопира тяхното навлизане на континента. С тази значима част от българската история имаха опция да се срещнат учениците от СУ „ Иван Вазов “ в Поморие. Една от най-решителните борби за въздържане на нашествието се е водила в полето до днешно Анхиало.
Учениците дружно със своите педагогичен ръководители участваха на специфична прожекция на кино лентата „ Тервел – спасителят на Европа “, която се организира в Музея на солта в морския град. Инициатор на събитието бе националният представител Ася Пеева, която е член на парламентарната комисия по обучение. Тя показа, че филмовата лента е снимана с помощта на съдружие " Пазители на българщината " и е във връзка 1300 години от борбата на българския държател, с която край Константинопол.
Бургаският народен представител подари на всички възпитаници профилирана литература „ Най-големият принос на българите за Европейската цивилизация “, с която с изключение на подкрепяне на образователния развой, се цели и пробуждане на любознанието на децата към българската история.
„ Идеята е с мото „ Научи и предай “, уповавам се тези книжки да доближат и до други възпитаници, които не са участвали на тематичната прожекция. Така децата могат да „ възпламенят “ своите връстници и проучването на историята като предмет да не бъде просто обвързване, а занимателен и назидателен развой. Предстоят и още сходни срещи с подрастващите “, разяснява Ася Пеева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР