София. ЦИК определи избраните народни представители в 45-ото Народно събрание,

...
София. ЦИК определи избраните народни представители в 45-ото Народно събрание,
Коментари Харесай

ЦИК определи избраните народни представители

София. ЦИК дефинира определените народни представители в 45-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Това се случи на съвещание на профилирания орган, който се излъчва онлайн. Окончателният лист на новите 240 лица се чака да бъде подготвен в неделя, тъй като водачите на две листи би трябвало да изберат от кой регион да станат депутати и имат период от един ден да заявят пред ЦИК от коя листа желаят да останат определени. Срокът стартира да тече от второто подред издание на решението на ЦИК на страницата на профилирания орган. Заявлението би трябвало да е документално и да постъпи в ЦИК.

В 45-ия парламент ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще имат 75 народни представители, „ ИТН “ – 51, а Българска социалистическа партия – 43. Движение за права и свободи са получили 30 мандата, „ Демократична България “ – 27, а „ Изправи се! Мутри вън! “ – 14.

Близо 7000 бяха претендентите за народни представители, които се състезаваха за 240 места в 45-ото Народно заседание. За съпоставяне с предходните парламентарни избори през 2017 година претендентите бяха 4 732, или с 2 264 по-малко.

Коалиция ГЕРБ-СДС води в 24-и региона на страната. Първенци по резултат са от ГЕРБ – Хасково, само че максимален брой депутати ГЕРБ ще имат във Варна. От „ ИТН “ са първенци по резултат в чужбина, както и в 19-ти МИР Русе, само че най-вече депутати ще имат от 3-ти МИР Варна. Българска социалистическа партия печели по проценти в 31-ви МИР Ямбол, само че там получава 1 депутатско място. Социалистите ще бъдат показани с най-вече депутати от Пловдив област, които за разлика от останалите места в страната са на второ място по проценти след ГЕРБ. Движение за права и свободи е първа политическа мощ в Кърджали, Разград и Търговище, а най-вече депутати ще имат от Кърджали. „ Демократична България “ печелят вота в 23-ти МИР и в 24-ти МИР София град. Най-голям брой депутати ще имат от 23-ти МИР София град. „ Изправи се! Мутри вън! “ не са първа политическа мощ в нито един регион. Те ще имат максимален брой депутати от обединението в Бургас и 25-ти МИР София град.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР