София. Цената на агнешкото месо скача за часове, защото магазинната

...
София. Цената на агнешкото месо скача за часове, защото магазинната
Коментари Харесай

Бисер Чилингиров, НОА: Цената на агнешкото месо скача за часове, защото магазинната мрежа търси българско агнешко

София. Цената на агнешкото месо скача за часове, тъй като магазинната мрежа търси българско агнешко. Това сподели Бисер Чилингиров, някогашен ръководител на Национална овцевъдна асоциация в изявление за Агенция „ Фокус “ .
Той изясни, че във фермите да продават за пет-шест-седем лв., а в магазина цената варира от 14 до 19 лв.. „ Ако до преди една седмица се купуваше агнешко за 5.20 или 5.30, към този момент живото тегло отива 6 лв. и нещо, тъй като има огромно търсене от кланиците. Тоест магазинната мрежа търси българско агнешко “, изясни той.

Чилингиров обясни, че всяка година изнасяме за Хърватска, Италия, дори и за Гърция, тъй като там агнешкото не стига. „ Въпреки това има дефицит на българско агнешко и по тази причина цената се подвига с часове “, добави той.
„ Грехота е някой да споделя, че българинът от ден на ден не обича агнешко, в противен случай, няма българин, който да не си постави на празника агнешко месо, може да е 500 грама, само че във всяка една християнска къща замирисва на агнешко “, сподели още Чилингиров.

Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на изявлението четете в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР